Vielä jaksetaan ihmetellä, miksi maapallo lämpenee?

0
picture-190997-1436696ddf34c5f2cf4b5e621795dde7-1.jpg
Tarjouksia:

Vastaus kommenttiin: #4120218

Antamasi väite sisältää elementtejä, jotka ovat vain osittain totta, mutta myös osittain vääriä, ja on tärkeää selventää näitä syklejä.

60:n vuoden sykli:

Vaikka on olemassa luonnollisia syklejä, kuten AMO ja PDO, joiden jaksot ovat noin 60 vuotta, niiden laskun tai nousun ennustaminen näin tarkasti on haastavaa.

Ilmaston vaihteluun liittyy lukuisia tekijöitä, kuten merivirrat, ilmakehän kiertokulkumallit ja auringon vaikutukset. Vaikka ehdotat, jos olen oikein ymmärtänyt, että tietyt syklit voivat heiketä tai vahvistua tiettyjen ajanjaksojen aikana, on vaikea ellei mahdotonta antaa tarkkaa ajoitusta.

88 vuoden sykli:

Tämä näyttää viittaavan Gleissbergin kiertokulkuun, joka on pitkäaikainen auringon sykli, jonka uskotaan vaikuttavan auringon aktiivisuuteen. Kuitenkin jälleen kerran, auringon aktiivisuuden tarkan laskun tai lisääntymisen ennustaminen tietyn ajanjakson sisällä on todella haastavaa.

Auringon aktiivisuuteen vaikuttavat monet Auringossa tapahtuvat monimutkaiset prosessit, ja vaikka Gleissbergin syklin kaltaisia ​​syklejä on olemassa, sen auringon aktiivisuuteen kohdistuvan vaikutuksen tarkka ajoitus ja suuruus ovat erittäin epävarmaa.

Auringon aktiivisuuden lasku:

Auringon aktiivisuus todellakin vaihtelee ajan myötä, ja on olemassa pitkäaikaisia ​​jaksoja, kuten Gleissbergin sykli, joka saattaa viitata auringon aktiivisuuden lisääntymiseen tai vähentymiseen. Tilannetta kuitenkin yksinkertaistaa se, että auringon aktiivisuus alkaisi laskemaan pitkään noin vuoden 2020 jälkeen. Auringon aktiivisuuteen vaikuttavat monet tekijät, ja vaikka onkin kohtuullista odottaa vaihteluita, pitkän laskun alkua on vaikea määrittää tarkasti ja ellei jopa mahdoton.

Eli voidaan todeta, että vaikka ilmastossa ja auringon aktiivisuudessa on luonnollisia kiertokulkuja, niiden tarkan käyttäytymisen ja ajoituksen ennustaminen mainitulla spesifisyydellä ei ole mahdollista maapallon ilmastojärjestelmän ja aurinkoprosessien monimutkaisuuden ja vaihtelevuuden vuoksi.

On siis viisaampaa jättää näiden syklien ennustaminen ja keskittyä kaikkien syklien alkulähteelle, eli Milankovitchin sykleihin, jotka voidaan tarkoin ennustaa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *