Todellisuus ilmastonmuutoksestakin vaatii tieteellisen näytön!

0
maxresdefault.jpg
Tarjouksia:

Olen puheenvuorossani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/pyrkimys-koko-ihmiskunnan-hyvinvointiin-avainasia/ Pyrkimys koko ihmiskunnan hyvinvointiin avainasia mm. todennut:

”Toimet, millä voidaan ihmiskunnan hyvinvointia ylläpitää ja parantaa, edellyttävät myös tieteellistä näyttöä todellisuudesta. Niin kauan kuin koko ihmiskunnan hyvinvoinnin kehittämistä yritetään ratkaista yksipuolisin, hypoteettisin, vailla tieteellistä näyttöä olevin, poliittisin konsensuksin, näkemys tilanteesta helposti kärjistyy ihmiskunnan hyvinvoinnin vastaiseksi.

– – –

Näissä keskusteluissa yleisesti näkyy vältetyn Henryn lain mukaista, valtamerien pintavesien keskimääräisestä lämpenemisestä ilmakehään aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen vaikutusta ilmakehän keskimääräiseen hiilidioksidipitoisuuteen:

1) Hiilidioksidin keskimääräinen osapaine ilmakehässä kasvaa valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan noustessa, kunnes – fysikaalisen kemian lainalaisuuden mukaisesti – hiilidioksidin keskimääräinen osapaine ilmakehässä ja valtamerien pintavesiin liuenneena oleva keskimääräinen hiilidioksidipitoisuus saavuttavat keskenään tasapainon.

2) Kun muut hiilidioksidipäästöt ilmakehään nostavat ilmakehän keskimääräistä hiilidioksidipitoisuutta, Henryn lain mukaisesti vastaavasti hiilidioksidipäästöt valtamerien pintavesistä keskimäärin vähenevät. Tämä tarkoittaa sitä, että muilla kuin valtamerien pintavesistä tulevilla hiilidioksidipäästöillä ilmakehään ei olennaista vaikutusta ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen olemassa ole.

Olen usein näillä sivuilla osoittanut sen, että valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila hallitsee ilmakehän keskimääräistä hiilidioksidipitoisuutta:

– Viimeisen 100 miljoonan vuoden aikana mannerliikunnot ovat valtamerien pintavesiä jäähdyttäneet niin, että ilmakehän keskimääräinen hiildioksidipitoisuus on pudonnut 1600 ppm olevasta arvosta nykyiseen luokkaa 400 ppm olevaan arvoon.

– Viimeisen 800 000 vuoden aikana – Maapallon kierrellessä Aurinkoa elliptisellä radallaan – ovat syntyneet erilliset lämpimät ja kylmät kaudet. Lämpiminä kausina ovat sekä keskimääräinen alailmakehän ilmasto että valtamerien pintavedet keskimäärin lämmenneet, kun taas kylminä kausina tapahtumat ovat olleet päinvastaisia.

– Nykyisenä Holoseeni-nimisenä lämpimänä kautena ilmaston ja valtamerien pintavesien keskimääräiseen lämpötilaan ovat edellisiä lievemmin vaikuttamassa Auringon aktiivisuusmuutokset.”

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *