Savorinen ja erittäin mielenkiintoinen havainto liian kirkkaista tähdistä.

0
maxresdefault.jpg
Tarjouksia:

Erittäin mielenkiintoista on tämä

Challenging Past Assumptions: Light From Outside Our Galaxy Much Brighter Than Expected

”Researchers at Rochester Institute of Technology have conducted a study with new measurements that show the light emitted by stars outside our galaxy is two to three times brighter than the light from known populations of galaxies. These findings challenge previous assumptions about the number and environment of stars in the universe. The results of the study have been accepted for publication in The Astrophysical Journal and are currently available on ArXiv.”

🤔🤔🤔🤔

Tämäpä se onkin erittäin mielenkiintoinen tiedeuutinen!

Siis JOS osoittautuu paikkansa pitäväksi.

1. Lähtikö valo aikoinaan syystä tai toisesta kirkkaampana liikkeelle kuin nykyään?

Ei tunnu loogiselta ajatukselta.

2. Entäpä voisiko olla mahdollista että tähdet säteilevät paljon enemmän energiaa kuin on pystytty havaitsemaan?

Tämä vaihtoehto vaikuttaa paljon loogisemmalta.

Eli suurin osa valon massasta olisi valon aalloissa jotka ovat meille rekisteröimättömiä eli silloin näitä valon aaltoja voisi kutsua valon pimeiksi aalloiksi.

Tällähän selittyisi samalla tämä valon mysteeri eli se miten sillä voi olla sekä aaltoluonne että hiukkasluonne.

Meidän laitteet pystyisivät rekisteröimään vain fotoneita.

Mutta fotoneiden avulla työntyisi esiin myös valon aaltoluonne, siten että laitteemme eivät rekisteröisi itse aaltoja ollenkaan.

Kun kaksoisrakokokeessa lähetetään liikkeelle yksittäisiä fotoneita, niin nämä valon pimeät aallot olivat vaikuttamassa kokeeseen ja näin selittyisi loogisesti se minkä takia yksittäiset fotonit ohjautuvat kokeessa enimmäkseen tietyille alueille herkälle ilmaisimelle, jolloin ilmaisimelle muodostuu ajan kanssa tämä ns. interfersenssikuvio.

”Fyysikko G. I. Taylor teki 1909 kokeen, jolla todettiin sähkömagneettisen säteilyn dualistinen luonne. Siinä heikon valon annettiin kulkea valokuvauslevylle valonlähteen ja valokuvauslevyn välissä olleen läpinäkymättömän levyn kahden raon kautta. Sen sijaan, että valokuvauslevylle olisi muodostunut kaksi raitaa, siihen muodostuikin useista eri vahvuisista raidoista koostuva interferenssikuvio.[1] Tämä selitettiin ensin sillä, että fotonit interferoivat keskenään raoissa, mutta selitys osoitettiin vääräksi käyttämällä fotonilähdettä joka lähetti vain yhden fotonin kerrallaan; tämäkin koejärjestely tuotti samanlaisen interferenssikuvion.”

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kaksoisrakokoe

Vaikka itse tämän toteankin, niin onhan tää aivan älyttömän paljon loogisempaa näin päin kuin se miten kvanttifyysikot nykyisin selittävät tuota ilmiötä joka havaitaan kun lähetetään kaksoisrakokokeessa liikkeelle yksittäisiä fotoneita.

Tässä yksi esimerkki miten oudolla tavalla tuota nykyisin minun mielestäni selitetään.

”Eräs tämän kuuluisan kokeen tulkinnoista on, että fotoni voi olla samanaikaisesti monessa eri paikassa. Polkuintegraaliformalismin mukaan fotoni kulkee valonlähteestä valokuvauslevylle periaatteessa kaikkia mahdollisia reittejä pitkin vuorovaikuttaen rinnakkaisen universumin fotonin kanssa.

Fyysikko David Deutschin mukaan tämä on todiste kvanttimekaniikan monimaailmantulkinnan puolesta.[2]”

Siis ainakin minun mielestäni tuo ei vaikuta loogiselta.

”fotoni voi olla samanaikaisesti monessa eri paikassa.”

Kuinkahan moni fyysikko uskoo että fotoni voisi oikeasti olla useassa eri paikassa yhtä aikaa.

Aikuisten oikeasti.

Minun mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse olisi vain ja ainoastaan siitä että atomien ytimet kierrättävät keskenään energiaa jota ei meidän laitteilla pystytä rekisteröimään.

Tästä meille pimeästä energiasta sitten syntyisi sopivissa olosuhteissa rekisteröitävissä olevia hiukkasia kuten elektroneja ja fotoneita.

Ok, ja sitten itse asiaan.

Jos suurin osa tähtien säteilemästä valosta lähtisi liikkeelle pimeänä valona, niin juuri tämä mahdollistaisi sen että valo voisi kirkastua matkansa aikana.

Siis mitä kauempana tähti meistä on, sitä himmeämpänä sen havaitsemme.

Mutta jos tuo havainto pitää paikkansa, niin nyt olisi havaittu ettemme havaitse niitä niin himmeinä kuin matemaattisten kaavojen mukaan pitäisi.

Jostakin syystä valo kirkastuisi matkallaan.

Siis jos se ei jostakin syystä alunperin lähtenyt liikkeelle oletettua kirkkaampana.

Tämäkin joissakin tapauksissa toki mahdollista.

Ulkoiset tekijät pystyvät toki aktivoimaan tähtiä ja näin tähti saattaa aika ajoin loistaa normaalia kirkkaampana.

Mutta olettaisin ettei tässä ole kyse siitä.

Vaan tässä olisi kyse siitä että näistä valon meille pimeistä aalloista pystyisi syntymään matkana aikana uusia fotoneita.

Jos olen oikeassa, olisi tässä taas taas yksi lisätodiste sille että laajenevat valot koostuisivat meille pimeistä laajenevista aalloista jotka pystyisivät vuorovaikuttamaan keskenään siten että ne kiihdyttäisivät toistensa laajenemista ja näin laajenevien valojen vauhti myös kiihtyisi koko ajan samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenisivat 3 D avaruudessa ulos päin jo olemassa olevaan avaruuteen.

Ok. Seurataan tilannetta.

Joka tapauksessa tämä havainto vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja on myös erittäin mielenkiintoista miten tuota yritetään selittää. Siis jos havainto varmistuu todelliseksi.

Ps. Kaikkea hyvää kaikille.

Rakkautta.

Savorinen

 

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *