Propaganda ja säädyllisyyden rajat | Uusi Suomi Puheenvuoro

0
maxresdefault.jpg
Tarjouksia:

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimitus on ollut jo vuosia propagandan tuottaja. Ukrainan sodan puhjettua monet kirjoitukset ovat ylittäneet säädyllisyyden rajat. Tilanne on vakava, sillä pääkirjoitukset ”heijastavat lehden periaatelinjaa”.

Helsingin Sanomien pääkirjoitus (29.1.2023) ”Putin sammuttaa loppujakin heikkoja valoja” on suorastaan säädytön väittäessään, että ”Viime päivinä Venäjältä on tullut useita tuoreita esimerkkejä siitä, kuinka maa vajoaa syvemmälle totalitarismin pimeyteen.”

Mitä nämä esimerkit sitten ovat?

Lehden pääkirjoitustoimituksen ensimmäinen esimerkki on uutissivusto Meduza, joka toimii Latviasta käsin, ulkomaisella rahoituksella. Se kuuluu samaan joukkoon kuin Radio Free Europe/Radio Liberty, joka lähettää Venäjälle propagandaa. Rahoittajana ovat Yhdysvaltain kongressi ja ulkomaantiedustelu CIA.

Eipä siis ihme, että Venäjän oikeuslaitos yrittää kieltää Meduzan ja yhdysvaltalaisen propagandan, ja maan oikeusnormien vastaisen toiminnan.

Toiseksi esimerkiksi lehti nostaa Moskovan Helsinki-ryhmän, joka on toiminut vuodesta 1975 lännen vahtikoirana idän ”rikkomusten” paljastamiseksi.

Vaikka tuon ryhmän toiminta on ollut sivistynyttä Pussy Riotiin verrattuna, päämäärä on sama: Neuvostoliiton-Venäjän heikentäminen ja hajottaminen.

Miksi kirjoitan Helsingin Sanomien valinnoista täällä? Siksi, että nykyisin lehti ei anna kommentoida uutisiaan ja muita kirjoituksiaan, paitsi jos olet samaa mieltä.

Ps. Wikipedia kertoo, että totalitarismissa on totalitaristinen ideologia, jota noudattaa maan yksi ja ainoa puolue, jolla on johtaja eli diktaattori sekä se, että totalitarismilla on täysin kehittynyt salainen poliisi sekä monopoli joukkotiedotuksessa, aseistuksessa ja organisaatioissa.

Venäjällä on lähes sata puoluetta ja satoja erilaisia moderneja medioita. Venäjän parlamentin ja presidentin vaalien ja toimikausien malli on pohjoismainen.

Jos halutaan todellinen malli totalitarismista, niitä ovat olleet Chile ja Pinochetin aika, Kreikka ja kenraalivalta sekä Espanja ja Francon fasismi. Helsingin Sanomat suhtautui aikanaan noihin totalitarismeihin hyvin myötäsukaisesti. Olivathan ne ”meidän puolen” totalitarismeja.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *