Nouseeko Yhdysvallat ainoaksi vaihtoehdoksi taistelupanssarivaunujen lahjoittajaksi Ukrainaan?

0
maxresdefault.jpg
Tarjouksia:

Saksasta Leoopard-vaunuja saadaan ehkä joskus vuonna 2024, koska varastoissa olevat vaunut eivät ole käyttöönottokunnossa. Jos Yhdysvalloissa olisi Abrams-vaunuja suoraan käyttökuntoisia, niin Yhdysvallat nyt tuskin on vuoteen lähdössä yhtään mihinkään suuremmalla sotajoukolla, joten sieltä voisi saada suoraan nopeammin taistelupanssarivaunua Ukrainalle.

Alkaako nyt todella selviämään Euroopan nihkeän aseavun syyt? Ei ole olemassa kyvykkyyttä auttamiseen. Onko myös Ranskan taistelupanssarivaunutilanne yhtä huono? Onko Britannian lupaama taistelupanssarivaunujen määrä vahvistunut? Britannia on saarivaltio, joten sillä ei ole akuuttia vaaraa rajojen puolustamisen osalta taistelupanssarivaunuilla.

Saksan taistelupanssarivaunuapu putoaa näin epärealistisena pois. Tämä on yllättävää, eikö Euroopalla siis ole minkäänlaista nopean auttamisen kyvykkyyttäkään, vaan puhutaan näissä asioissa yleensä vähintään vuoden aikaikkunasta? Suomen osalta koko juttu on lähinnä spekulaatiota, koska Suomen kyvykkyys on noin kymmenen vaunun lähettämisessä, eikä Suomi voi niidenkään osalta tehdä yhtään mitään ilman Saksan lupaa.

Nopein apu tulee siis Yhdysvalloilta. Nopeiten Yhdsvallat auttaa ensin pitkän kantaman raketeilla ja tykistöohjuksilla.

 

”Saksassa varastossa olevien Leopardien korjaaminen sotakäyttöä varten maksaisi useita satoja miljoonia euroja, eikä Rheinmetall voisi edes aloittaa kunnostustöitä ennen kuin Saksan hallitus päättää Leopardien lähettämisestä, Papperger sanoo.” (Lähde: Yleisradio)

 

”Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri arvioi, että nyt keskustelussa olevat Leopard 2 -taistelupanssarivaunut ehtivät Ukrainalle konkreettiseksi avuksi liian myöhään.”

””Toki tärkeä asia ja Ukraina tarvitsee ehdottomasti nykyaikaisen panssariaseen, jotta se voi vallata takaisin Venäjän miehittämät alueensa. Mutta panssariaseen merkittävä kehittäminen kestää pitkään, 6-12 kuukautta”, hän huomauttaa Twitterissä.”

””Ukraina tarvitsisi merkittävää puolustus- ja iskukyvyn nostoa nopeasti, ei vasta kesällä, jos silloinkaan”, hän korostaa.”

”Puolustus- ja iskukykyä voitaisiin Toverin mukaan helposti ja nopeasti luoda antamalla Ukrainalle pitkän kantaman GMLRS-raketteja ja jopa 300 kilometriin lentäviä tykistöohjuksia. ” (Lähde: Kauppalehti)

 

 

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *