Korruptio jättää jälkeensä savuavat rauniot

0
Tarjouksia:

Parikkalan kunta heräsi syksyllä karuun todellisuuteen: Parikkalan irtisanottua kunnanjohtajansa, kuntaan ei jäänyt ainuttakaan virassa olevaa johtavaa viranhaltijaa. Oli vain sijaisia ja sijaisten sijaisia. Tee siinä sitten talousarviota vuodelle 2023! Sittemmin Parikkala on pyrkinyt paikkaamaan aiempia mokia mm. ottamalla haltuunsa Kirjolan koulun rakennusurakan. Tästä asiasta tiedän sen verran, että teknisen johtajan irtisanoutumisen taustalla kummitteli mm. tämä urakka. Muutama kuukausi riitti hänelle.

US:n blogissani olen kirjoittanut paljon outoja asioita Parikkalan kunnasta. Jopa niin outoja, että Uusi Suomi on poistanut kirjoituksiani, palauttaakseen ne faktatarkistusten jälkeen. Nyt dokumentoin lähteeni niin tarkkaan, ettei faktoista jää epäselvyyttä.

14.12.2022 sain AVI:lta dokumenttiaineistoa koskien omaa irtisanomistapaustani Parikkalan kunnan elinkeinojohtajan virasta. Paketti sisälsi 45 Mt, eli 45 000 kilotavua dokumentteja, joista suuri osa oli minulle ennestään tuntemattomia. Tätä dokumenttiaineistoa liitin eduskunnan oikeusasiamiehelle aiemmin jättämääni kanteluun. Oikeusasiamies sanoutui välittömästi irti koko asiasta. Väännän nyt rautalangasta faktan: 45 000 kilon kokoinen paskakasa odottaa tuuletinta, eivätkä Suomen oikeusviranomaiset halua koskea siihen…

AVI:n tarkastaja kertoi tutkintansa yhteydessä v. 2019 kaiken AVI:in tulleen aineiston olevan julkista (lukuun ottamatta minun terveystietoja). Ihmettelin tätä hänen monta kertaa toistamaa lausumaa, kunnes sain ennen joulua (14.12.2022) dokumenttipaketin, joka sisältää Parikkalan kunnan ”salaisia papereita”.

Avaan nyt kolme dokumenttia, joista kaksi on kunnanhallituksen ja -valtuuston johtohenkilöiden välisiä muistioita, ja kolmas on näiden neuvottelujen pohjalta tehty Parikkalan kunnanhallituksen päätös (https://pekka.reiman.us/17092019.html).

Asiakirjojen lähde on Aluehallintoviraston työsuojeluosaston dokumentti ESAVI/16977/2019, jonka toimitin liiteaineistona myös Itä-Suomen hallinto-oikeuteen (huonosti menestyneeseen) kunnallisvalitukseeni. Kunnallisvalitukseni aiheena oli irtisanomiseni kumoaminen prosessiin sisältyneiden väärinkäytösten, esteellisyyksien ja tekaistujen irtisanomisperusteiden takia. ESAVI/16977/2019 toimitettiin hallinto-oikeudelle asianmukaisesti, muotoseikoista vastasi asianajotoimisto Teräskulma Joensuusta.

Itä-Suomen hallinto-oikeus sivutti aineiston kommentilla, ettei aineisto ole riittävän yksityiskohtainen. En tiedä, minkälaisia yksityiskohtia hallinto-oikeus kaipaa, kun kunnanhallituksen neuvottelumuistiot ja niiden perustella johdetut päätökset eivät ole riittävän yksityiskohtaisia. Itse en ollut tietoinen nyt julkaisemani kahden muistion olemassaolosta ennen päivämäärää 14.12.2019, koska niitä ei löydy kunnan asiakirjahallinnosta. Ilmeisesti AVI:lla oli kuitenkin käsitys, että pystyin näkemään myös nämä dokumentit jo syksyllä 2019.

3.9.2019 päivätyssä kokousmuistiossa (https://pekka.reiman.us/Tuokunto.html) kunnanhallitus ja valtuuston johtohenkilöt käsittelivät kahta vaatimustani: toinen koski kunnanjohtajan väittämää, että ”työntekijät olisivat tulleet raportoimaan hänelle minun aggressiivisesta käytöksestä”, toinen koski minua hoitanutta työterveyslääkäriä, joka ryhtyi tässä asiassa kunnanjohtajan henkilökohtaiseksi avustajaksi (mikä käy ilmi myös muista asiaan liittyvistä salaisiksi mainituista kokousmuistioista). Kunnan luottamusjohto päätyi hautaamaan molemmat selvityspyyntöni. Muistion mukaan asiassa kuultiin myös työsuojeluvaltuutettua ja työsuojelupäällikköä, vaikka heitä ei ollut merkitty läsnä olleiksi. Kummankaan työsuojeluhenkilön kommentteja ei myöskään eritelty tässä muistiossa

9.9.2019 muistiossa kunnanhallitus ja -valtuuston johtohenkilöt sopivat neljän tunnin kokouksessa siitä, mitä kunnanhallitus tulee päättämään kunnanjohtajan epäasiallisesta käyttäytymisestä kokouksessaan 17.9.2019 (https://pekka.reiman.us/KHvalmistelu.html).

Kaikki minua koskevat irtisanomisperusteet on tekaistu kunnanhallituksen 17.9.2019 kokouksen jälkeen. En tiedä, mitä salaliitolla varsinaisesti tarkoitetaan, mutta minä kuvaan tällä termillä näiden muistioiden muodostamaa kokonaisuutta: kunnan luottamusjohto sitoutui salaisesti laittomuuksiin, jotka johtivat irtisanomiseeni (ja lopulta välillisesti kaikkien johtavien viranhaltijoiden katoamiseen kunnan organisaatiosta).

Ihmetellessäni edellä mainitun kokouksen jälkeen puuttuvia asiakirjoja ja kunnanhallituksen päätöstä, AVI kehotti minua tekemään rikosilmoituksen Etelä-Karjalan poliisille (poliisin dokumentti 5620/S/7095/19). Etelä-Karjalan poliisi kieltäytyi tutkimasta asiaa, vaikka kertoikin, että työaikakirjanpitoni asiaton manipulointi saattaa täyttää rikoksen tuntomerkit. En tiedä, oliko kunnanjohtajan työhistorialla (rajaeversti, EVP) ja Etelä-Karjalan poliisiorganisaation organisoinnilla (Parikkalan poliisiasioita hoitaa rajavartiosto virka-apuna) osuutta edellä mainitun tutkinnan tuloksiin.

Tässä on vain yksi nosto tuosta 45 000 kilon paskakasasta. Sieltä löytyy mm. punaisella leimalla salaiseksi leimattuja työilmapiiritutkimuksia ja ties mitä muita papereita. Tässä sopassa ryvettyneet ja puhtoiset luottamushenkilöt yrittävät nyt pitää yllä kulisseja Parikkalan hallinnon savuavilla raunioilla. Parikkalalla on suuri haaste on palkata uusia johtavia toimihenkilöitä. Olisiko kuntaliiton tai jonkun viranomaisen syytä rynnätä avuksi?

Itse tarvitsen ”julkisuustuuletinta” hakiessani oikeudellista turvaa. Löytyykö neljännen valtiovallan edustajaa tonkimaan tätä haisevaa läjää? AVI muuten kertoi lähetesähköpostissaan, että tämä 45 000 kiloa on vasta ensimmäinen lähetys…

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *