Henna Virkkusesta komissaari | Uusi Suomi Puheenvuoro

0
picture-960-fd3c417d9deff8bf7e54c9d838ec5e55.jpg
Tarjouksia:

-Terveiset aurinkoisesta Portugalista, jossa EPP-ryhmämme on koolla perjantaihin saakka. Komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa kävimme hyvän keskustelun tulevan EU-kauden prioriteeteista, näistä kärkenä turvallisuuden, talouden ja kilpailukyvyn vahvistaminen.
Tänään myös Suomen hallitus nimesi minut virallisesti komissaariehdokkaaksi. Tämä on suuri kunnia, kyseessä on merkittävä tehtävä.
Elämme haastavia aikoja; vahvaa ja yhtenäistä Eurooppaa tarvitaan.
(Tuleva komissaari Facebookissa)

No kiva kiva, Suomi saa komissaarin, mutta missä on keskusteluy mitä Suomi haluaa?

Mitä hyötyä Suomelle oli Jutta Urpilaisen komissaariudesta? Ja mitä huötyjä Suomi hakee Henna Virkkusen komissaariudesta?

-Perussuomalaisen, europarlamenttiin valitun Sebastian Tynkkysen mielestä Suomen tulisi tavoitella EU:n kilpailukyvystä vastaavan komissaarin paikkaa. Kilpailukyky on Tynkkysen mielestä tärkein, sillä EU kilpailee kovaa Yhdysvaltojen ja Kiinan kanssa.

Ulkopoliittisen instituutin johtajan paikalta europarlamenttiin valittu Mika Aaltola (kok.) toivoo kuitenkin, että Suomi ottaisi vastuulleen nimenomaan EU:n puolustusteollisuuden. (Yle)

No keskustelu on siis käyty. Suomi haluaa, mutta ei ole selvillä mitä Suomi oikeasti tahtoo?

Keskustelu ei suomalaisen politiikan paras puoli. Pääministeri ja kokoomus haluaa, että komissaarin salkku olisi Kilpailukykyä edistävä, mutta Suomi ei ole juuri vuoden 2008 jälkeen näyttänyt esimerkkiä itse kilpailukytkyisenä ja edistyksellisenä maana.

Sellaista salkkua ei edes ole edellisen komission salkuissa, mitä Orpo haluaa. Puheenjohtaja Ursula von der Leyen lisäksi on komissaarit; digitaalinen valmius, ihmisten hyväksi toimiva talous, vihreän kehityksen ohjelma, vahvempi EU maailman näyttämöllä, arvot ja avoimmuus, demokratia ja väestökehitys, elämäntavan edistäminen, budjetti ja hallinto, työlliusyys ja sosiaaliset oikeudet, talous (ei siis budjetti ja hallinto kuulu talouteen), maatalous, sisämarkkinat, koheesio ja uudistus, terveys ja elintarviketurvallisuus, oikeusasiat, sisäasiat ( ei siis sisämarkkinat), kriisinhallinta, liikenne, naapuruus ja laajentuminen, kansainväliset kumppanuudet (Jutta Urpilainen Suomi), energia, ympäristö valtameret ja kalastus, rahoituspalvelut ja innovointi.

Henna Virkkusesta siis pitäisi tulla joku näistä tai sitten joku niistä mitä Suomi haluaa. Mutta minkä Suomi saa on sitten Herran hallussa. Eli turvallisuuden, talouden ja kilpailukyvyn vahvistaminen on Virkkusen mieleinen salkku, vaan mitä annettavaa Suomella on tässä salkussa? Menille häntä koipien välissä Natoon, koska turvallisuus oli uhattuna, taloutemme on ollut velkavetoista vuodesta 2008, kilpailukyky ei todella ole nyt suomen parasta osaamista, eli tavoitteleeko kokoomus jotain suurta, mutta ei pysty siihen huuton vastaamaan?

Siksi asetetaan vain kainoja toiveita.

Mutta ei nämä entiset salkutkaan mitään toimivia ole olleet.

JOHTAVAN VARAPUHEENJOHTAJAN luulisi omaavan tärkeän salkun, mutta Valdis Dombrovskis komissaarina sektorilla ”Ihmisten hyväksi toimiva talous” ja sen lisäksi on vielä budjetti ja hallinto, sekä sisämarkkinat ja vielä maatalous ym. Eikö maatalous toimikaan ihmisten hyväksi?

On vain tehty 27 tekopelisalkkua, että jokainen jäsenmaa saa jonkun tittelin, sillä ei ole väliä kuka henkilö on ja mitä annettavaa hänellä asiaan olisi.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *