Äänestämään mars, jos matkailu huvittaa
Ulkosuomalaisena sain postitse ennakkoäänestyslipukkeen. Lipukkeessa oli ohjeistus ja asianmukaiset tiukat ukaasit.
Ulkosuomalainen voi valita, kumpi ao vaihtoehdoista on työläämpi.
1. Kirjeäänestyksen valitseva tilaa kirjeäänestysasiakirjat postitse viranomaiselta sinne kauas ulkomaille, ne aikanaan saatuaan hän sitten postitse äänestää ja palauttaa äänensä, tietenkin postitse Suomeen oman koti- tai väestökirjanpitokuntansa keskusvaalilautakunnalle.
2. Henkilökohtainen äänestäminen on myös mahdollista..Ulkomailla yleisinä ennakkoäänestyspaikkoina ovat valtioneuvoston asetuksella määrätyt Suomen edustustot ja niiden toimipaikat. Parhaimmillaan ao ennakkoäänestyspaikkaan on tehtävä monen tunnin siirtymä.
Näin siis Suomessa, jossa valtiovallan taholta kovasti hehkutetaan Suomen erinomaisuutta ja upeaa Digiaikaa. Se kun on niin kustannustehokasta ja ympäristömyötäistä toimia sähköisesti. Näin se kyllä onkin. Kannattaisi varmaan siellä hallinnossa miettiä, kuinka paljon äänestettäessä kuluu aikaa tyhjän tekemiseeen. Puhutaan varmasti sadoista tuhansista työtunneista.
Verkkoäänestys voitaisiin oikein hyvin toteuttaa jo Suomessakin, ainakin teknologiansa puolesta. Aihetta on muuten Suomessa pyöritelty pitkään, mutta se konkretia vaan puuttuu edelleen
Työryhmä työllisti itsensä 2017
Suomi on perässähiihtäjä. Viron parlamenttivaaleissa 51 prosenttia äänistä annettiin verkossa. Aiheesta :
TiVi maksumuurin takana
Digitalisoitu äänestäminen omalla ID tunnisteella olisi mielestäni kaikkien etu. Puheet ja voivottelut mahdollisista väärinkäytöksistä eivät ole tätä päivää, digitunnuksilla äänestäminen ei luotettavuutensa osalta käytännössä eroa kirjeäänestyksestä. Väärennykset ovat mahdollisia, mutta varsin epätodennäköisiä.