Kadonneiden puukuutioiden mysteeri, ei savua ilman puuta ja tulta

0
Tarjouksia:

Tänään, ma 10.4.2023, 16:50, toimittaja Tapio Mainio, Usarin Tilaajille uutisosiossa oli juttu otsikolla : ”40 000 rekallista tukkipuuta kadonnut täysin tietymättömiin – Epäillään poltetun selluksi ja lämmöksi” , ”Sahateollisuus epäilee, että tukit keitettiin selluksi. Metsäteollisuus sanoo, että tukkia paloi lämpövoimaloissa.”
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/40000-rekallista-tukkipuuta-kadonnut-taysin-tietymattomiin-epaillaan-poltetun-selluksi-ja-lammoksi/37b52df9-a88b-4946-9f5b-fef9509a771a

Tuota juttua ei pääse kommentoimaan Usarin uutissivulla vasta kuin huomenna.

Taas kerran täytyy kysyä, tuliko tämä yllätyksenä, kun Helen lopettaa kivihiilen polttamisen, ja polttoturpeen tuotanto on ajettu alas. Eikö kukaan meillä Suomessa osaa laskea ? Edes ne energiatalouden diplomi-insinöörit ? Kun maallikkokin laski jo vuosia sitten minkälainen hakepuuralli alkaa Helenin voimalaitoksilla pyöriä.

Merkittävänä tekijänä on myös se, että Venäjältä hakkeen tuonti on loppunut. Venäjän hakkeen osaltahan kysymys oli myös siitä, mistä se hake oli tehty. Latvuksista, oksista, maasta raastetuista kannoista, puuteollisuuden sivutuotteista vai kuitupuusta ja tukista ? Tuliko Venäjän hakkeen mukana hakkeen alkuperän certifikaatit ja kävikö joku tarkastamassa certifikaattien paikkansapitävyyden? No Venäjän hake on varmaan ainakin muutamaksi vuodeksi niin sanotusti ”menneen talven lumia”.

Saas nähdä minkälaisen reaktion tämä Usarin uutinen herättää Kehä III:n sisäpuolen Hesan valtuuston city-vihreissä ? Pelkästään Vuosaaren uusi ns. biolämpölaitos imuroi päivittäin 60 – 70 täysperävaunulastillista haketta. Mistähän se tulee ? Sitä Helen ei sopimussalaisuuteen vedoten kerro.

ks. HS, toimittaja Marja Salomaa, 31.1.2023 19:20 | Päivitetty 1.2. 10:49 :

”Helen on investoinut 250 miljoonaa Vuosaaren uuteen bio­laitokseen, mutta se saattaa olla vain yli­meno­kauden ratkaisu, Helsingin energiayhtiö valmistautuu kutistamaan polttoon perustuvan lämmön- ja sähköntuotannon minimiin 2030-luvulla.”
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009359098.html

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *