Tarjouksia:

Kehitysavusta tulee aina ensimmäisenä mieleen nälkää näkevien lasten turvonneet vatsat.

Toinen mieleen tuleva asia on avun epäonnistuminen ja sen valuminen korruptioon.

Kolmas mieleen tuleva asia on kehitysavun vastustus läntisissä demokratioissa ja totalitaaristen valtioiden,  Kiinan ja Venäjän vaikutusvallan kasvattaminen kehitysmaissa ja sen tarkoituksen ja merkityksen pohtiminen.  Hakevatko nämä totalitaariset valtiot kehitysmaista tukea ponnistuksilleen maailmanjärjestyksen muuttamiseksi?

Venäjä tarjoaa kehitysmaiden hallituksille tukeaan lähinnä sotilaallisen avun muodossa. Venäläiset palkka-armeijat pitävät kehitysmaiden hallitsijoiden vihollisia kurissa. Kiina taas auttaa kehitysmaita vahvistamaan infrastruktuuriaan. 

Näiden toimien seurauksena kehitysmaat vaikuttavat jo nyt olevan enemmän myötämielisiä Venäjää ja Kiinaa kohtaan kuin ns. länsimaita kohtaan.

Totalitäärisissä maissa,  Kiinassa ja Venäjältä,  kansalaisilta ei kysytä mitä hallitus saa kehitysmaissa puuhailla.  Lännessä sen sijaan on lukuisia eri toimijoita, yksi vahva maa ja monta pientä ja heikkoa maata ja jokaisessa maassa on näköjään merkittäviä vähemmistöjä, jotka vastustavat kehitysapua, kansallisvarallisuuden viemistä kehitysmaihin.

Kun länsimaissa vallitsee demokratia,  poliitikkojen kädet ovat sidotut.  poliitikot eivät uskalla vastata totalitäärisen Kiinan ja totalitäärisen Venäjän asettamiin haasteisiin kehitysmaissa.  

Kehitysmaat ovat liittymässä yhdessä Kiinan ja Venäjän kanssa läntisten demokratioiden vastaiseen koalitioon ja näyttää siltä ettei asialle voi tehdä mitään.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *