Yhdysvaltain senaatti on Nato-Suomelle tärkeä

0
Tarjouksia:

Yhdysvaltain senaatti on Nato-Suomelle tärkeä

Yhdysvalloissa käsittämätön senaatin puheenjohtajavaalin tragikomedia saatiin vihdoin päätökseen, kun Republikaanit saivat sekavat joukkonsa Kevin McCarthyn taakse. Kapinalliset republikaanit asettivat hänen valinnalleen joukon niin kiusallisia ehtoja, että puheenjohtajan työ käy todella hankalaksi, miltei mahdottomaksi.

Tämä senaatin puheenjohtajan paikka katsotaan Yhdysvaltain järjestelmässä tärkeimmäksi ja vaikutusvaltaisimmaksi heti presidentin ja varapresidentin jälkeen. Tämän vaalin jälkeen McCarthy on kuitenkin joutunut trumpilaisten ja vielä heitä änkyrämpien senaattorien panttivangiksi.

 

Suomi ei saa jäädä Naton kuunteluoppilaaksi  

Senaatti päättää todella monista tärkeistä asioista, joista eräät vaikuttavat myös monella muotoa Suomen Nato-jäsenyyteen. Tässä uudessa tilanteessa Suomi on paljossa riippuvainen siitä, mitä Washingtonissa päätetään. Tämä tilanne tuottaa huolta myös meille suomalaisille.

On myös käyty keskustelua siitä, millainen Nato-jäsen Suomesta pitäisi tulla, kun tuon puolustusliiton portit meille toivottavasti lopullisesti aukeavat. Suomen ei kannata tyytyä kuunteluoppilaan ja kiltin mallioppilaan rooliin vaan hoitaa perille omia tavoitteitaan. Hyvin hoidettujen puolustusvoimiensa ansiosta Suomi on kokoaan suurempi jäsen. Ja Suomen maantieteellinen asema tekee maastamme Natolle tärkeän jäsenmaan. Tämä kaikki pitäisi osata ottaa huomioon, kun Suomi osallistuu Naton päätöksentekoon.

 

ASIASANAT: Nato, Yhdysvaltain Senaatti

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *