Tarjouksia:

Olemmeko edelleen kommunismin ikeessä?

Neuvostoliitto, kommunistinen suurvalta, kaatui joulukuussa 1991.
Se oli perustettu joulukuussa 1922. Olemassa-olon aikaa kesti siis n. 69 vuotta.
Aika tuntuu lyhyeltä nyt kun hajoamisesta on jo kulunut yli 30 vuotta. Vai onko….

Neuvostoliitto oli Sosialististen Neuvosto Tasavaltojen Liitto, SNTL suomeksi.
CCCP venäjäksi.

Valtio oli nimellisesti liittovaltio joka muodostui 15. osittain itsenäisestä Neuvostotasavallasta joista osa jakautui moniin autonomisiin alueisiin ja sosialistisiin Neuvostotasavaltoihin.

Tosiasiassa Neuvostoliitto oli totalitäärinen, keskusjohdettu diktatuuri jossa kaikki vähänkään eri mieltä olevat hiljennettiin väkivallalla ja väkivallan pelolla.

Neuvostoliitto hajosi järjestelmän omaan mahdottomuuteen joista suurinpia oli nk. suunnitelmatalous ja kommunististen liikkeiden rahoittaminen muualla maailmassa. Lopullinen niiti oli sitten Afganistanissa käyty sota joka liittyy edelliseen eli kommunistien tukemiseen.

Meitä, Suomea, syytetään, aiheesta tai aiheetta, nk, Suomettumisesta jolla tarkoitetaan lähinnä sitä että olimme Moskovan talutusnuorassa. Toimimme  siis niin että kysyimme aina suuremmissa asioissa, mukaanlukien presidentinvaalit, mitä mieltä Moskova on.

Meillä pääsi kommunistinen puolue,  SKDL hallituksiin sodan jälkeen, kommunistisen Neuvostoliiton pakottamana.

SKP, Suomen Kommunistinen Puolue osallistui SKDL:n toimintaan ja voidaan ehkä sanoa että SKDL oli eräänlainen SKP:n peiteorganisaatio. SKP:llä oli SKDL:ä hallitseva rooli.
Vuonna 1990 SKP:n poliittinen toiminta yhdistettiin SKDL:n kanssa uuteen Vasemmistoliittoon. Näin haluttiin häivyttää kommunismi ja kansandemokratia puolueen nimestä. Noille termeille kun tuli huono kaiku Neuvostoliiton romahdettua.

Nyt sitten kirjoituksen varsinainen kysymys. Onko meillä vielä käsitelty kommunismin tekoja ja syitä niihin ollenkaan?

Nk. Suomettumista on julkisesti käsitelty mutta ainakin itselläni on sellainen käsitys että sitä on vähätelty ja yritetty sälyttää jonkun saksalaisen lehtimiehen keksinnöksi. Aivan niin kuin kyseessä olisi vain lehtimiehen huuhaa – juttu.

Onko meillä perattu kommunismin toimintaa sotien jälkeiseltä ajalta? Vai onko se vain lakaistu maton alle? Kuinka kommunistit ajoivat Suomea Moskovan syliin kaikin keinoin?
Nykyistä Vasemmistoliittoa käsitellään silkkihanskoin eikä sen todellista menneisyyttä tuoda julki. Annetaan ymmärtää että kyse ei ole ollenkaan samasta asiasta kuin SKP ja SKDL.

Olemmeko edelleen Suomettuneita jopa oman maamme lähihistorian edessä?
Emmekö uskalla paneutua sosialismin ja kommunismin historiaan Suomessa? Mitä pelkäämme? Moskovaa? Tuskin.
Pelkäämmekö itseämme, pelkäämmekö tosiasioita ja sitä että meillä on edelleen vaikuttavissa asemissa entisiä kommunisteja? Joita tosin ei kutsuta kommunisteiksi.
Tähän liittyy myös nk. Tiitisen lista. Lista jossa väitetään olevan DDR:n Stasin kanssa yhteistyötä tewhneitä suomalaisia. Keitä listalla on? Onko listalla vielä vaikutusvaltaisia henkilöitä? Miksi emme uskalla tehdä tiliä lähimenneisyytemme kanssa?

Tiedetään esim. että Saksan Liittokansleri Angea Merkel oli aktiivinen kommunisti Itä-Saksassa mutta hänen menneisyytensä kiistetään. Wikipediassa esim. on kuvia Merkelistä marssimassa virkapuvussa Itä-Saksan sotilashenkilöiden kanssa.
Meillä sosialistit, mukaanlukien monet sosiaalidemokraatit, kiistävät jyrkästi Merkelin aktiivisen osallistumisen kommunistien toimintaan.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-2328536/Angela-Merkel-Communist-links-new-image-uniform-released.html

Olemmeko siis edelleen ”suomettuneita”?

 

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *