Suomen talous – Teoria ja käytäntö Jussi Lindgren #neuvottelija 273
Suomen talous – Teoria ja käytäntö Jussi Lindgren #neuvottelija 273. TkT Jussi Lindgren keskustelee kirjastaan Ohjaustalous vai näkymätön käsi? — Euroopan talouspoliittiset valinnat kriisin jälkeen (Vastapaino) -talousterioista. Sami osin komppasi Pentti Pikkaraisen kirja-arviota. Kritiikinkohteina mm. yleinen tasapaino, Sayn laki, Marxin hallusinaatiot, Coasen teoreema ja neutraali raha-oletus.
Kunniaa annetaan Loordi Keynesille rämän euron T2-piilorakenteesta, joka on vähän kuin Bancor vahingossa ja esittelyssä myös Sami Miettisen ECU-2-malli digitaalikeskuspankkirahan sovelluksena!
Toisessa osiossa Sami haastaa Jussia puolustamaan teorioiden käytännön sovelluksia Suomen Valtiovarainministeriössä ml. Samin mielestä väärä kokonaisveroaste-ennuste, eläke- ja velkaantumista vääristävä Sixten Korkman-eläkevirtahuijaus, Valtiokonttorin kyvyttömyys hankkia velkarahoitusta suomalaisilta ja tietysti mielipuolisen korkeat verot ja julkiset kulutusmenot! Taisin taas vähän kiihtyä, Jussi vastasi minusta asiallisesti kaikkeen.
#neuvottelija – Sisäpiiriin tulee juttua mm. Riikka Purrasta ja miksi Leibniz oli Jussin mielestä kovempi, Samin mielestä Newton.🤌
Kaupallinen yhteistyö, Metsä Group
On keskustelun aika -podcast: https://open.spotify.com/show/2rHxvM0y10eiqjC1EtWprV?si=10cda39a1a084f37
Liity kanavalle ja nauti eduista:
https://www.youtube.com/channel/UCRI34L9OtDJuZpaWicbNXzg/join
#neuvottelija Sami Miettinen
Yhteystiedot: https://www.dcmcapital.fi/neuvottelija
Jussi Lindgren X:ssä https://x.com/LindgrenJussi
Sami Miettinen X:ssä: https://x.com/samimiettinen
Sami Miettinen IG:ssä: https://www.instagram.com/neuvottelija
Facebook – liity #neuvottelijat-ryhmään https://www.facebook.com/groups/neuvottelijat/
Lähde
Hei, kiitos podcastista, joka oli ihan kiinnostava. Mutta jäin miettimään minuun kohdistunutta syytöstä eläkevirtakusetuksesta. Luulen, että olet ymmärtänyt asian väärin. Kuten Jussi selitti, kyse on vain siitä, että VM: n virkamiehet nyt laativat julkista velkaantumista koskevan ennusteen siten, että tyeläkeylijäämä ei vähennä julkisen talouden bruttovelkaantumista. Oikein, niin ajattelen minäkin. Sen sijaan työeläkeylijäämä pienentää julkisen talouden alijäämää, niin kuin on tehnyt 90-luvulta alkaen, jolloin Eurostat päätti, että meidän työeläkejärjestelmä on laajan yhteisvastuun takia luettava julkiseen sektoriin kuuluvaksi. Mikä kusetus?