Mitä vihreämpää, sitä vähemmän vihreitä

0
Tarjouksia:

Vastaus kommenttiin: #4191767

Ei kukaan ole missään sanellut missä saa asua, miten liikkua, mitä syödä tai mitä sanoja saa käyttää.

Kyllä tässä maassa saa tehdä omilla rahoillaan mitä haluaa.

Helsigin punavihreät ovat toki pöljiä mutta se on aivan selvä asia, että maankäyttöä tarvitsee tehostaa joka puolella.

Se ei tarkoita sitä, että kaikki pitäisi jyrätä tasaiseksi. Pölyttäjiä varten pitäisi olla siellä täällä kaistaleita niittyä. Peltojen välissä pitäisi olla puustorivejä, että suojaisi eroosiolta yms.

On hyvä idea myös käyttää samaa pinta-alaa monessa tarkoituksessa hyödyntämällä kolmatta ulottuvuutta. Tuulivoimaloiden alapuolella voi metsää, peltoa tai niittyä. Aurinkopaneeleja varten ei tarvitse tuhota metsiä kun niitä voi laittaa talojen katoille. Etelämmässä missä ei ole lunta/jäätä samalla tavalla, aurinkopaneeleja voisi asentaa vaikka tekojärvien päälle.

Naudat voivat myös laiduntaa monessakin paikassa. Metsälaiduntamisesta luovuttu lähinnä puustovaurioiden takia mutta ehkäpä laiduntamista voi tehdä pinta-aloilla joilla on muutakin funktiota.

Kyse on siitä, että voidaan optimoida pinta-alalla tuotettua ravinnon- ja energian määrää ja ehkäistä maaperän köyhtymistä.

Yleisesti ottaen sääntelyn on hyvä olla vähäistä ja ohjailla vaan rahalla kuten markkinaliberaalissa maailmassa toimitaan mutta joissakin asioissa on hyvä olla sääntelyä että ei rakenneta asioita ihan päin persettä. Jos mitään sääntelyä ei olisi niin lentokoneet putoilisi taivaalta, sillat ja talot romahtaisi ja muuta vastaavaa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *