Google tai Meta eivät unohda hankalaa käyttäytymistä somen palveluissa? Sosiaalinen media on jo turmellut nuorisomme!

0
Tarjouksia:

Saattaa olla, että somen tekoäly sekä Metan alustalla että Googlella suosii oikeita rikollisia ja syrjii epäasiallisesti joskus sosiaalisessa mediassa käyttäytyneitä henkilöitä. Perverssi on nykyajan mediakulttuuri ja ennen nämä asiat olivat moraaliltaan oikeammin tai näin väitän.

Miten pitkä pitää olla nettiviestinnässä muisti, kun poliittinen muistikin unohtuu joiltakin jo muutamassa viikossa. Voiko törttöilyään netissä alentuneesti syyntakeisena koskaan saada anteeksi? Entä jos lähipiirin kanssa ei tule toimeen, niin kenelle siitä pitää kertoa oikeasti, kun kukaan ei halua kuulla omaa versiota asioista.

Silloin on suuri houkutus kirjoittaa aiheesta blogimerkintä tai tuoda se muualla somen palstoilla esille. Sosiaalinen media aiheuttanee aikakaudellamme paljon enemmän mielenterveydellistä pahoinvointia kuin haluamme edes ymmärtää ja mistä tämä sitten johtuu?

Eikä tässä vielä kaikki, koska seuraukset nuorison kohdalla saattavat olla elinikäiset, kun nuoret sukupolvet eivät enää kykene aitoon dialogiin, vaan jauhavat chattikeskusteluita. Ennustan, että jos aikamme kulttuuri ei tule muuttumaan, niin seuraukset tulevat olemaan vielä paljon pahemmat tulevien vuosikymmenten aikana.

Ihmisellä on luontainen tarve aitoon vuoropuhelutilanteeseen, josta käytetään myös nimitystä dialogi ja jos dialogi ihmisiltä katkeaa liki kokonaan tekstipohjaisen viestinnän seurauksena, voivat seuraukset olla todella merkittäviä ja koko yhteiskunta voi vaipua liki apatiaan. Ihmisen luontainen kommunikaatio on ollut ennen sanallisen viestinnän kehittymistä yksinomaan eleistä ja ilmeistä peräisin.

Jos haluamme esittää ilmeet ja eleet vain reaktiosymboleilla, niin epäilen, että ihmisen mielenhäiriöpotentiaali lisääntyy huomattavasti. Toisaalta tietynlaiset ihmistyypit voivat kokea kirjallisen viestinnän ainoana oikeana heidän itsensä kannalta, mutta tämä ihmistyyppi lienee suunnilleen tervejärkisenä selvä vähemmistö suomalaisessakin yhteiskunnassa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *